Jaký je rozdíl mezi hop up stěnou a pop up stěnou ?

Hop up stěna a pop up stěna jsou oba typy reklamních a prezentačních stěn používaných na veletrzích, konferencích a dalších promo akcích. Rozdíl mezi nimi spočívá v konstrukci a způsobu instalace:

1. Hop up stěna: Tento typ stěny je vyroben z lehkého hliníkového rámu, který je pokrytý grafickým panelem z elastického materiálu (jako je například polyester). Grafika je připevněna k rámu pomocí suchých zipů nebo jiných spojovacích prvků. Hop up stěny jsou jednoduché na montáž, protože grafika zůstává připevněna k rámu i během transportu, což umožňuje rychlé rozložení a sbalení.

2. Pop up stěna: Pop up stěny mají také hliníkový rám, ale grafika je tisknuta na pevnější materiál (jako je PVC nebo laminát) a je připevněna k rámu pomocí magnetických pruhů nebo klipů. Pop up stěny vyžadují více času na montáž, protože grafické panely musí být připevněny k rámu jednotlivě. Nicméně, díky pevnějšímu materiálu mohou mít pop up stěny lepší vizuální prezentaci a delší životnost.

Oba typy stěn mají své výhody a nevýhody, takže výběr závisí na vašich potřebách a preferencích. Hop up stěny jsou ideální pro rychlé a snadné nastavení, zatímco pop up stěny nabízejí lepší kvalitu tisku a trvanlivost.

 

Jaká je hlavní výhoda Hop up stěny? 

1. Rychlá a snadná montáž: Hop up stěny jsou jednoduché na montáž, protože grafika zůstává připevněna k rámu i během transportu. To umožňuje rychlé rozložení a sbalení.

2. Lehkost: Hop up stěny jsou vyrobeny z lehkých hliníkových rámových konstrukcí, což je činí snadno přenosnými a vhodnými pro časté přepravy.

3. Flexibilita: Grafické panely na hop up stěnách mohou být snadno vyměněny, což umožňuje aktualizovat nebo změnit design podle potřeby.

4. Estetika: Hop up stěny poskytují plynulý a souvislý vzhled, protože grafika je natáhnuta přes celý rám bez viditelných spojů nebo přerušení.

5. Odolnost proti vráskám: Díky elastickému materiálu (např. polyesteru) jsou hop up stěny odolné proti vráskám a záhybům, což zajišťuje pěkný vzhled.

 

Nevýhody Hop up stěn? 

1. Menší trvanlivost: Hop up stěny mohou být méně odolné než pop up stěny, protože materiál je tenčí a méně pevný.

2. Omezení ve velikosti: Hop up stěny jsou obvykle dostupné v menších rozměrech než pop up stěny, což může být omezením pro některé prezentace nebo výstavy.

3. Potřeba pravidelné údržby: Hop up stěny mohou vyžadovat pravidelné čištění a údržbu, aby zůstaly v dobrém stavu a zachovaly svůj atraktivní vzhled.